Menu Sluiten

Software Op Maat


Software op maat

Info over software op maat en beheer Apple Devices.

Software Op maat is computer geprogrammeerde software, die specifiek is ontwikkeld op maat van een gebruiker of een bepaalde organisatie. Als zodanig kan het worden vergeleken met het gebruik van computerprogramma´s die zijn ontwikkeld voor het grote publiek, zoals commerciële “off-the-shelf” software, of reeds gratis software die is ontwikkeld voor een grote industrie, zoals Microsoft Office.

Daarnaast kan aangepaste software ook verwijzen naar software die speciaal is ontwikkeld voor één bedrijf of organisatie, zoals software die is ontwikkeld om een specifieke afdeling van een overheidsinstelling te leiden. In sommige opzichten is aangepaste software als een unieke, aangepaste versie van een reeds beschikbaar programma.

Er zijn voor- en nadelen verbonden aan het ontwikkelen van software op maat.

Een voordeel is dat een groot aantal potentiële klanten tegelijk kan worden benaderd. Wanneer wordt geconcurreerd met soortgelijke producten die door andere bedrijven worden aangeboden, kan een softwareoplossing op maat vaak eenvoudiger en gemakkelijker te verkopen zijn. Dit komt omdat dergelijke oplossingen de neiging hebben in te spelen op de unieke behoeften van een bedrijf, waardoor de kans op meer verkoop groter is dan bij de concurrentie. Echter, in dit scenario, zijn er enkele nadelen aan het ontwikkelen van een aangepaste software-oplossing.

Een groot nadeel van maatwerk is dat het weliswaar de kans op meer verkoop verhoogt, maar ook de kosten verhoogt en de winstgevendheid verlaagt.

Omdat maatwerk functies verwijdert die hoge kosten en/of slechte klanttevredenheid kunnen hebben, verlaagt het de effectiviteit van andere standaard vormen van marketing.

Naarmate de concurrentie toeneemt, zijn organisaties geneigd zich minder te richten op maatwerk, en zich in plaats daarvan te concentreren op het gebruik van kant-en-klare oplossingen om kosten te besparen. Een vermindering van de winstgevendheid vermindert ook de concurrentie, wat resulteert in lagere inkomsten en minder nettowinst voor het bedrijf.

Een ander nadeel van het implementeren van maatwerkoplossingen is dat sommige aspecten moeilijk te implementeren zijn of geen gunstige resultaten opleveren, als gevolg van verschillen in bedrijfsvereisten. Het meest voor de hand liggende voorbeeld is de ontwikkeling van software op maat, waarbij meestal een produkt wordt ontwikkeld voor een bedrijf dat heel andere bedrijfsvereisten heeft dan de oorspronkelijke eis.

Dit kan uiterst problematisch blijken te zijn, omdat het vele maanden of jaren kan duren voordat een produkt klaar is en de integratie in een specifieke IT omgeving kan starten.

Een ander voorbeeld is dat het nodig kan zijn bedrijfsprocessen te wijzigen, wat ook weer veel tijd kan kosten om recht te zetten.

Info over software op maat

Data over Software op maat

Software op maat en beheer Apple Devices.

Tenslotte verhoogt software op maat vaak het risico van veroudering. Zoals eerder beschreven, is het moeilijk en duur om bedrijfsprocessen te veranderen. Wanneer processen worden gewijzigd, is het niet ongebruikelijk dat componenten en functies worden afgebroken, wat leidt tot lagere productiviteit en efficiëntie. Het veranderen van bedrijfsprocessen kan ook betekenen dat gebruikers verschillende en onverenigbare ervaringen hebben tussen twee versies van dezelfde applicatie.

Dergelijke problemen kunnen het best worden vermeden door een unieke softwareoplossing te ontwikkelen.

De ontwikkeling van software op maat minimaliseert deze risico´s, aangezien er vanaf het begin één systeem wordt ontwikkeld, in plaats van vanaf nul te beginnen.

Er zijn voor- en nadelen aan het ontwikkelen van software op maat. De kosten kunnen hoog oplopen en voor veel organisaties is het misschien niet de moeite waard. Aan de andere kant geven de grotere efficiëntie en flexibiliteit bedrijven meer controle en meer mogelijkheden om aan hun unieke behoeften te voldoen. Uiteindelijk moeten bedrijven de voordelen tegen de kosten afwegen en beslissen of investeren in softwareontwikkeling op maat de moeite waard is.

Meer info over software op maat nu op yaska.eu.

Tags

Apple Devices Beveiligen | Beheer Apple Devices | Beveiliging Apple Devices | Device Beveiliging | Device Security | Enterprise Solutions | Internet Beveiliging |